אחרי לידה את מעניקה הרבה מעצמך לטיפול בתינוק או בתינוקת שלך. הרבה פעמים קשה למצוא זמן לעצמך, או לדאוג שתאכלי טוב. את יודעת כמה חשוב שתזיני את עצמך – כדי שתהיי רגועה, עירנית ושתרגישי טוב. זה חשוב עוד יותר אם את מניקה. אבל אין זמן או כח, ולרוב את מוצאת את עצמך חוטפת משהו או מדלגת על ארוחות.
דרך טובה ופשוטה לדאוג שתקבלי רכיבי מזון חשובים בלי הרבה מאמץ, היא לאכול אוכל יחסית מרוכז ברכיבים כאלו, ושקל להכין אותו. הנה כמה דוגמאות (ובסוף מתכון נפלא):
- אכלי מגוון אגוזים ושקדים – עשירים בחומצות שומן, מינרלים וחלבון שאת כל כך צריכה. יעזרו לתנובת החלב ויעשירו אותו. שקדים גם עשירים בסידן (את נמצאת בתקופה נהדרת לעידוד בניית עצם, נצלי אותה על ידי צריכת סידן ומינרלים נוספים), אגוזי מלך עשירים באומגה 3 (חומצת שומן שתינוקך יקבל בהנקה ותעזור להתפתחות מוחו), פיסטוקים עשירים בויטמינים B1 ו-B6 (תורמים ליכולת הריכוז והעירנות). צרכי אותם לא קלויים.
- שתי חליטת סרפד – הסרפד עשיר במינרלים ובויטמינים, עוזר בבניית המוגלובין ומעודד ייצור חלב אם. הקפידי לשתות חליטה מעלי סרפד ולא מתיון, ניתן להשיג בחנויות טבע. שימי לב שצבע העלים ירוק, מה שמעיד על טריותם.
- אכלי פירות יער – אלו עשירים בנוגדי חמצון ובויטמינים. יעזרו לשמור על עירנות ויעודדו את התאוששותך מההיריון ומהלידה.
- שתי שייקים ירוקים – דרך נהדרת וטעימה לצרוך כמות טובה של רכיבים תזונתיים בקלות. תוכלי לשלב עלים ירוקים כמו פטרוזיליה, כוסברה, חסה וסלרי, עם פרי כמו בננה או תפוח. הוספת תמר אחד תקפיץ את מתיקות הרכיבים. הוסיפי גם אגוזים או שקדים כדי להעשיר את הטעם ולסייע לספיגה. העלים הירוקים עשירים בברזל, חומצה פולית, ויטמין K ועוד.
- הוסיפי שיבולת שועל לתפריט – היא עשירה בטריפטופאן, שמסייע להרגעה ולריכוז. יעבור גם בחלב אם. הסיבים שבה יסייעו לבעיות עיכול כמו עצירות. תוכלי להוסיף אותה ליוגורט, למרק ירקות, להכין ממנה דייסה או מאפינס. מומלץ לצרוך שיבולת שועל עדינה ומהירה להכנה.
והנה מתכון למאפינס שיבולת שועל עם אגוזים ואוכמניות. אפשר להכין כמות, להקפיא ולחמם כשמתחשק משהו מפנק, טעים ומשביע:
רכיבים:
כ-12 מאפינס
1 כוס קמח מלא מנופה, רצוי כוסמין
1 כוס שיבולת שועל
1 כוס יוגורט עיזים
½1 כפיות סודה לשתיה
½-1 כפית קינמון טחון
¼ כפית אגוז מוסקט
¼ כפית מלח
2 תפוחים מרוסקים או ¾ כוס רסק תפוחים.
4 כפות דבש
1 ביצה
1/2 כוס אגוזים קצוצים
1/2 תפוח ירוק חתוך דק
1/2 כוס אוכמניות קפואות
תהליך ההכנה:
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מערבבים בקערה את שיבולת השועל והיוגורט, ומשארים לכ-10 דק'.
- בינתיים מערבבים בקערה נפרדת את החומרים היבשים: קמח, סודה לשתיה, קינמון, אגוז מוסקט, מלח.
- מוסיפים ליוגורט דבש, ביצה ורסק תפוחים ומערבבים.
- מוסיפים את התערובת הרטובה ליבשה ומערבבים. מוסיפים את האגוזים, התפוחים והאוכמניות ומערבבים שוב.
- מעבירים לתבניות מאפין קטנות משומנות. אופים כ-20 דק'.
נכתב ע"י מאיה אברהם-מלאייב מטפלת בנטורופתיה ורפואה טבעית.