מהו בעצם הגלוטן? היכן הוא נמצא? כיצד הוא משפיע על גופינו. אילו דגנים אינם מכילים גלוטן? ובאילו תחליפי גלוטן אפשר להשתמש לבישול ואפיה?
אנו מזמינים אתכם לסדנה בה נגלה כי אפשר לבשל אוכל טעים ללא גלוטן בכלל, איך אפשר לשנות מתכונים שאנו אוהבים ולהפכם בדרך יצירתית לנטולי גלוטן וגם טיפים שיעזרו לגוון את צריכת הדגנים בבית.
בסדנה נכין:
גרנולה ללא גלוטן עם חלב שקדים ביתי
לחם קינואה, קמח קוקוס וזרעי צ'יה
קרקרים מקמח עדשים וגרעינים
ספרינג רול ירקות ומלא נבטים עם רוטב בוטנים מדהים
עוגת תפוזים, שוקולד וקוקוס/ עוגת פולנטה ופיסטוק ועוד..
מתי? שישי 1.7.16 שעה 9:00
איפה? מרכז טיליה לרפואה משלימה ברחוב סעדיה גאון 24
כמה עולה? 250 שקלים למשתתף
על מנחת הסדנה שלי לרון:
שמי שלי לרון אברהם, בת זוגו של אבירם ואמא לשלושה ילדים מקסימים.
שנים אהבתי לבשל ולהתעסק במטבח. הייתי ילדה שקמה בבוקר מוקדם לפני ההורים כדי לעשות להם הפתעה ולהכין להם קפה וחביתה, ואחרי הצבא החלטתי לנסות לראות אם לאהבה הזאת יש עתיד. הלכתי ללמוד בתדמור, והרגשתי שזה לא מספיק, אז הלכתי בגדול….טסתי לבדי ללונדון המדהימה ולמדתי שם בבית הספר המקצועי לאומנות הבישול והיין Leiths school of food and wine, משם חזרתי לעבוד בתל אביב במסעדות גורמה משובחות כמו כרמלה בנחלה, אונמי, פנגיאה ועוד….
שנים של למידה ועבודה קשה….
חיפשתי דרכים להפוך את הבישול שלי לבריא יותר, ואת החיים לשפויים יותר..
הגעתי למשק ברזילי, מסעדה אורגנית צמחונית , במושב ירקונה, והייתי השפית כשמונה שנים.
בתקופה זו, עם לא מעט ניסויים על משפחה וחברים, למדתי איך לבשל בריא.
התמחיתי בבישול צמחוני ונכון לגוף.. עם המודעות והפתיחות של הציבור התמקצעתי גם בבישול טבעוני ופיתחתי מתכונים אין ספור ומנות משובחות ומפתיעות.
אחרי שנים של בישול בתחום, העברת סדנאות מגוונות, לימודי תזונה ושיחות על אוכל, בריאות והחיים, אני כאן כדי לשתף אתכם בידע ובנסיון שלי בדרך הכי כייפית ומלמדת שיש.
"אני מאמינה שכל אדם שמקשיב לגוף שלו ומנסה ללמוד מעט ולהבין את סביבתו יכול להבין כיצד להזין את הגוף שלו בצורה הטובה ביותר."
"אני מאמינה כי עלינו לשאוף להבין מהיכן המזון אנו אוכלים מגיע, מה הוא עובר בדרך ואם מי שקשור בהכנתו קיבל יחס הוגן."
"אני מאמינה כי זה פשוט לאכול בריא, יותר זול לאורך זמן, ואחרי השתפשפות קלה גם מאתגר ומספק."