במסגרת הסדנה שלי "הכינותי מראש" אנחנו מכינים גם מתכונים עם טופו.
בגלל שיש בסדנה מבחר גדול של מתכונים, בחרתי היום לספר לכם על הטופו בנפרד.
הטופו הוא בעצם "גבינת סויה". הוא מיוצר מחלב סויה שזה מיצוי מימי של חלבוני הסויה והחומרים המסיסים בה.
החלב עובר תהליך הדומה ליצירת גבינה ובסופו אנחנו מקבלים גוש מוצק של חלבוני סויה.
הטופו עשיר מאוד בחלבון, דל יחסית בשומן, ויש בו הרבה סידן.
כדאי לאכול ממנו כתחליף לבשר, גם למי שאינו צמחוני או טבעוני, פשוט כדי לגוון את מקורות החלבון.
לצמחונים, כדאי לאכול טופו מאחר והוא אחד המקורות הצמחים הבודדים לחלבון מלא.
יש מידע סותר לגבי ההשפעה שלו על מחלות שונות, ולכן ההמלצה היא – כמו בכל דבר – לצרוך במתינות.
איך מטפלים בטופו?
מאוד פשוט: לטופו עצמו אין טעם, ולכן בכל משרה שתשימו אותו, הוא יקבל את הטעמים שתרצו.
אני נוהגת להשרות טופו בסויה. ההשריה לא צריכה להיות ארוכה. מרגע שהחלטתי על המתכון,
אני קודם כל חותכת את הטופו לקוביות, ושמה עליו כף או שתיים של סויה.
המתכון שלפנינו הוא חלק מהסדנה, ולכן משתמש ברכיבים שהוכנו מראש.
טופו ואורז אדום:
מה צריך?
כוס אורז אדום מבושל
חצי כוס עדשים מבושלות (לא חובה)
1/2 חבילת טופו
2 כפות סויה
כמה חתיכות של בטטה צלויה בתנור
2-3 פטריות
בצל ירוק
גרעיני חמניה ודלעת
אפונה קפואה (כוס)
מה עושים?
חותכים את הטופו לקוביות ומשרים בסויה
חותכים את הבטטה לקוביות
חותכים את הפטריות
קוצצים את הבצל הירוק
מפשירים את האפונה הקפואה מחוץ למקרר או במיקרו
מערבבים את האורז, הירקות והטופו.
רטבים אפשריים:
- טחינה לא סמיכה מדי. מסתדרת מצוין עם הסויה שעל הטופו.
- כף שמן זית, כף סויה, 2 כפות חומץ או לימון, 1/2 כפית סוכר
ואם רוצים מנה חמה שהמוח תופס אותה יותר כאוכל והיא משביעה יותר
אפשר גם להקפיץ את הירקות, להוסיף את האורז ולאכול חם.
https://www.tilia.co.il/product/%D7%94%D7%9B%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%AA%D7%99-%D7%9E%D7%A8%D7%90%D7%A9-%D7%A1%D7%93%D7%A0%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%9C-%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%90-%D7%9E%D7%A2%D7%A9%D7%99%D7%AA/