חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
טיפולי אנרגיה
רפלקסולוגיה
רפואה סינית
פסיכותרפיה ואימון
נטורופתיה ותזונה
טיפולי מגע וגוף
הריון ולידה
מרפאת כאב אלטרנטיבית
טיפול בכאב
אבחון גלובלי

נקודה למחשבה- והפעם על מה בין טיפולי פוריות לניתוק רגשי

%d7%a8%d7%92%d7%a9%d7%95%d7%aa

היום אני רוצה לעסוק בניתוק רגשי כמנגנון הגנה של המטופלות שלנו להתמודד כל חודש מחדש עם  התהליך המורכב והמטלטל של טיפולי הפוריות, אך גם על המחיר היקר שהוא גובה ומה ניתן לעשות אחרת בטיפול הנפשי.

הבריאות הנפשית שלנו נקבעת בן היתר מהיכולת שלנו להרגיש מגוון של רגשות, מהיכולת שלנו לבטא אותם, ואיכות חיינו תהייה גבוה יותר כאשר נהייה מחוברים לעולמנו הרגשי. אנחנו זקוקים למערכת הרגש שלנו כמו שאנחנו זקוקים לחושים שלנו, וכמו החושים היא עוזרת לנו להבין ולתרגם את עולמנו הפנימי והמציאות אותה אנחנו חווים.  חיים מלאי רגש הם חיים אמיתיים ומשמעותיים.  לעומת זאת אנשים שמנותקים רגשית לא מסוגלים לשאת כאב נפשי ומאמינים שלא מסוגלים להכיל ולהתמודד עם רגשות.  אנו יודעים שהניתוק הרגשי יוצר כאב הרבה יותר גדול, אדם שלא מרגיש כלום, אדם בדיכאון הטעם והמשמעות לחייו הרבה פעמים אובדת.

נחזור לרגע על אותה מטופלת פריון שנמצאת בסטרס וכל רצונה זה לא להרגיש כל חודש מחדש את הכאב הכעס החרדה והאכזבה.

נתחיל קצת בביולוגיה- במוח אין הפרדה בן גוף לנפש מה שאנחנו מרגישים משפיע על הגוף שלנו ולהפך.  במוח ישנם מבנים שאחראים על הרגשות ועל וויסות הרגשות.  המוח הוא איבר מאוד עדין ויש קשר מתמיד בן חלקיו.  כאשר מופר האיזון באחת מהמערכות יש לכך השלכה על מערכות נוספות במוח.

  • רגשות שונים כמו כעס, כאב, אהבה קרובים אחד לשני במוח. כאשר מתקיים ניתוק קיצוני של רגשות "שלילים" הניתוק יחול גם על שאר הרגשות "החיובים". נמצא הרבה פעמים מטופלות עם אפקט שטוח, שלא מרגישות כלום, שמרגישות שמנותקות מעצמן מגופן.
  • הניתוק של אותם רגשות גורם להפרת אותו איזון עדין ולפגיעה במערכות נוספות כמוהמערכת ההורמונלית , המערכת החיסונית, בעיות בזיכרון או בקשב והריכוז.
  • ידוע שמי שלא יכול להתמודד עם רגשותיו נמצא במתח תמידי גבוה. המטופלות שלנו ידווחו על מתח וחרדה ועד למצב קיצוני יותר של על התקפי חרדה כביטוי קיצוני של אותו נתק מהרגשות.

 

איך אנחנו יכולים לעזור למטופלות שלנו להתחבר לרגשותיהן?

  • אנחנו יודעים שהיכולת שלנו לבטא רגשות, לווסת אותם, והלגיטימציה להביע אותם ולשתף בהם מושפעים בן היתר ממסרים מודעים ולא מודעים שספגנו בבית- תבדקו עם המטופלות שלכם אייך היה אצלן בבית.   גם אם בבית לא היה ביטוי רגשי ניתן ללמוד בטיפול לבטא רגשות ונעודד את המטופלות שלנו לכך.
  • הטיפול מהווה מקום "בטוח" להרגיש ולשתף ברגשות.
  • ללמד אותן שאין רגשות נכונים ולא נכונים, יש לגיטימציה למנעד הרגשות
  • ללמד אותן שלבריחה מרגשות יש השלכות פתולוגיות גם על טיפולי הפוריות
  • תמציתו של כל טיפול נפשי שהמטופלת תהייה מסוגלת לשאת בסבל. בטיפול נשהה עם המטופלות שלנו בכאב בסבל באובדן והחוויה הטיפולית המשותפת תאפשר להן ללמוד שאפשר לשהות באותם אזורים, ניתן לסבול את הכאב, לא מתפרקים ממנו ולא צריך לברוח.
  • ככל שהמטופלות ירשו לעצמן להרגיש את הרגשות "הקשים" כך הן תוכלנה גם להרגיש את התקווה והאופטימיות.
  • הרבה פעמים המטופלות  מדווחות שמנותקות מעצמן ומגופן "שיעשו בי מה שהם רוצים רק שיהיה לי ילד".  חשוב לעודד אותן להתחבר לגופן ולהקשיב לו ולעבד את הטראומה שמתרחשת כאשר הגוף מנותק מהעצמי (על כך בהרחבה בהמשך).

אשמח לראות אתכן ולהמשיך לדבר ולהתחבר במפגש שאני אקיים  ב 10/11/16 יום חמישי  בשעה 20:00 במרכז טיליה. 

יש לאשר השתתפות.

נכתב ע"י רוית קיי פסיכותרפיסטית, המתמחה בייעוץ ותמיכה במטופלי פוריות וטיפול בהתמכרויות בטיליה מרכז לרפואה משלימה.

גלילה לראש העמוד