חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
טיפולי אנרגיה
רפלקסולוגיה
רפואה סינית
פסיכותרפיה ואימון
נטורופתיה ותזונה
טיפולי מגע וגוף
הריון ולידה
מרפאת כאב אלטרנטיבית
טיפול בכאב
אבחון גלובלי

לנקות את הכאב

עם בוא האביב וחג הפסח יש משהו באוויר שרוצה להתחדש. להשתחרר .וכמו שמנקים את הבית ומאווררים ארונות ,זה זמן מצויין להסתכל על תפיסת עולמינו ולאוורר את האמונות הנוגעות בכאב.

כאב הוא תחושת סבל ואי-נוחות, המעידה על פגיעה ברקמות הגוף וממוקמת באזור מסוים בו. לפי האגודה הבינלאומית למחקר כאב, כאב מוגדר כ"תחושה וחוויה נפשית לא נעימה הקשורה בנזק ממשי או אפשרי לרקמה, ‫- ע״פ ויקיפידיה

כאב כרוני הינו חוויה המתבססת על האמונות שלנו‫,ולקוחה מתוך ידע קודם ונסיון‫.

אנשים שסובלים מכאב זמן ממושך ,מפתחים מערכת יחסים עם הכאב, גם אם אין נזק ממשי לאיזור הכואב או לחילופין במידה ונזק חלף, עדיין חווים את כאב.

המוח שלנו מתוכנת לאסוף מידע ולפעול על פיו‫, אנחנו כל הזמן אוספים אינפורמציה מהסביבה‫ ומשווים‫. אם חווינו פעם כאב באיזור מסויים‫- נוצר שם זיכרון ותהליך למידה של כאב‫.

פעמים רבות ראיתי אנשים שמגיעים לטיפול בכתף כואבת‫,שיעידו על כאב שאבקש מהם להרים את היד‫, אבל כשהיד עולה בהיסח הדעת‫ (כדי לאסוף את השיער לדוגמא‫) הם לא ירגישו כאב‫. כי הם היו עסוקים במשהו אחר ולא חיכו לכאב‫.

המוח שלנו מתוכנת להתריע בפני סכנה והכאב משמש כאזעקה‫. אם המוח חושב שיש סכנה‫- יש כאב‫. לא כל פגיעה בגוף תתפרש ככאב, לדוגמא סימנים כחולים שאנחנו מגלים על הגוף שלא זכרנו איך קיבלנו או פציעה בזמן ספורט שאנחנו אוהבים שלא מנעה מאיתנו להמשיך לשחק או לרוץ, או קעקועים או עגילים. מכך נוכל להבין שלא כל כאב נרשם במוח כטראומה.

אנשים שסובלים מכאב כרוני באים לטיפול או אימון עם הרבה אמונות וידע קודם :

  • שום דבר לא יכול לעזור לי
  • אני לא מאמין שאפשר להשתחרר מזה
  • הרופא או חבר שהיתה לו את אותה בעיה אמרו לי שזה יקח שנה….
  • הגוף שלי דפוק ֿֿ/ אני שונא את הגוף שלי
  • בגילי צריך לכאוב

וכמובן שמהמקום הזה קשה להשתחרר מכאב.

אז איך משנים‫?  על ידי למידה חדשה‫, ידע חדש‫. וזה מה שעושים בטיפול פיזי או נפשי‫. אחד הדברים שכאב עושה הוא סוגר אותנו במקום קטן‫. אנשים שכואב להם פוחדים לזוז או שאמרו להם שהם צריכם להימנע מתנועה‫. זה אחת הטעויות שמקבעות עוד יותר את הבעיה ‫. כאב מעיד על צורך בשינוי לא על קיבוע מצב קיים‫.

אז לקראת חג האביב וההתחדשות‫, בידקו עם עצמכם איזה משפטים עולים לכם בהקשר של כאב או מה אתם אומרים לעצמכם שעולה כאב מוכר ואם יש משפטים שאתם חוזרים עליהם ואולי מרגישים שחוקים מידי‫….

אולי רק מתשומת הלב תחוו שינוי בכאב‫.

אני ממליצה לכל מי שעובר אצלי בקליניקה לקרוא את הספר‫- ״ריפוי הכאב הכרוני״ מאת ד״ר גון סארנו‫.

זהו מדריך לטיפול עצמי שעוסק בקשר בין רגשות ‫,מחשבות וכאב ובעיות גופניות‫. וכמו כן תמיד טוב להעזר במטפל‫, רגשי או גופני כדי לעזור לנו לחשוף את הדפוסים האלה ולשבור את מעגל הכאב‫.

מאת, צופית ארמן. שיקום תנועתי אורטופדי, דיקור מערבי, קרניו סקראל ועוד..

גלילה לראש העמוד