מאמר בשלוש חלקים\ חלק ב'
תנועה
במאמר הקודם עסקנו באנרגיה הלונרית, כוח השינה בשעות הלילה, וחשיבותה.
במאמר זה נעסוק באנרגיה המגיעה מהתנועה ובחשיבותה לגופנו.
גוף האדם מתפקד כיחידה מדהימה.
ביחידה זו קיימים מפרקים ושרירים רבים אשר מאפשרים לנו לשמור על גמישות ולהימתח, לשמור על שיווי משקל ולנוע ממקום למקום.
גוף האדם צריך להיות פעיל במרבית שעות היום, כבדברי הרמב"ם: "שליש היום לשינה ושני שליש לפעילות". כמות המפרקים והשרירים שבגוף מעידה על כך שגוף האדם הינו מכונה שדורשת תנועה וגמישות באופן תדיר.
גמישות גורמת לשימון ולמניעת שחיקה של המפרקים. לגוף דרושה פעילות גופנית יומיומית ולא שעת כושר שלוש פעמים בשבוע, כפי שרובנו עושים במקרה הטוב.
לדוגמא עד היום, למי שיצא לטייל בדרום אפריקה או לצפות בנשיונל גיאוגרפיק יכל לראות איך הילידיים האפריקנים צדים אנטילופה, ומשתמשים באותה הטכניקה של מאות שנים. אף אדם לא מהיר מספיק כדי לצוד אנטילופה בכוחות עצמו. הלוחמים בשבט היו רודפים אחרי האנטילופה במשך שלושה ימים עד שגורמים לה להתשה ואילו הלוחם לא הותש כלל והחזיר את השלל לכפר.
גוף האדם בנוי לתנועה, בעבר כשהיינו ציידים וחוטבי עצים אורח החיים דרש פעילות פיזית כדי להתקיים.
הנשים היו יוצאות לשדות ומלקטות ומבצעות פעילויות שהיום שניתן לראות בחדרי קרוספיט ובהכנות לפני ואחרי לידה, תנועות של קריע ומתיחה.
לגוף ישנם מספר דרכים ליצר אנרגיה. שינה טובה ומזון מיצרים אנרגיה לגוף אך הפעילות הגופנית מייצרת אנרגיה שונה, אנרגיה של ערנות ורעננות של מפרקים גידים ורצועות.
במידה ואחת מצלעות המשולש אינה מתקיימת, אחרת תאלץ לפצות.
לדוגמה, במידה והאדם פחות פעיל גופנית, הגוף ידרוש את האנרגיה ממקור זמין אחר כמו שינה או מזון זמין בצורת פחמימות וממריצים, כגון קפה, שוקולד ורדבול.
בעיות מפרקים, שלד ושריר נוצרות לרוב בעקבות יציבה לא נכונה, תנועה לא נכונה או חוסר פעילות. כל אלו יוצרים חוסר הזנה של המפרקים והשרירים ופוגעים באיכות חיינו.
סובלים בעיות שלד שריר? בואו לאבחנה וטיפול
שטויינא הינה כלי טיפולי מדהים: הפיזיותרפיה של המזרח.
עבודה עמוקה על השרירים ותנועה של מפרקים יסיעו בפתרון האתגר.
למאמר חשיבות השינה(חלק א') לחצו כאן
מאת: שמעון פנחסוב, מטפל בשיאצו וטווינא
https://www.tilia.co.il/product/%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C-%D7%94%D7%99%D7%9B%D7%A8%D7%95%D7%AA/